Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

Tehokkuutta ja työturvallisuutta sänkyjen ja paarien huoltoihin

Merivaara on toimittanut Turun kaupungille saksalaisen Bergerhof Maschinenbaun valmistamia sänkynostimia kesällä 2015. Toinen sänkynostimista on siirrettävä ja toinen kiinteästi asennettu. Hyvinvointitoimialan teknisen huollon käyttöpäällikkö Pasi Hiltunen on ollut erittäin tyytyväinen hankintoihin. Työergonomia on parantunut huomattavasti ja työn tehokkuus on aivan toista luokkaa.

Sairauspoissaolot ovat vähentyneet sänkynostimien hankinnan jälkeen. Ennen työntekijöillä oli ongelmia hartioissa, mutta nyt nämä ongelmat ovat poistuneet. Aikaisemmin sänkyjä huollettiin epämääräisin keinoin; niitä kaadettiin tai nostettiin seinää vasten. Sängyt kärsivät tästä ja niihin tuli naarmuja. Aikaisemmin sängyn huoltoon tarvittiin kaksi henkilöä ja huollot loppuivat loma-ajoiksi. Sänkynostimella sängyn huollon voi hoitaa yksinkin. Tämä mahdollistaa tehokkaan huoltotyön myös loma-aikoina. Lisäksi työ on yli puolet nopeampi suorittaa sänkynostimen kanssa.

"Siirrettävä sänkynostin on mainio työväline kaikissa pisteissämme. Miehet ottavat nostimen pakettiautolla mukaansa ja vievät sen mukanaan työpisteisiin eri yksiköihin", kertoo Pasi Hiltunen.

Jere Rantanen ja Markku Hiltunen

Markku Hiltunen, erikoisammattimies, on pitänyt sängynkääntäjästä paljon. ”Ei ole selät enää kipeät”, hän kertoo. Sänkynostin on parantanut työergonomiaa ja vähentänyt sairauspoissaoloja.

Pasi Hiltunen

“Merivaaran toiminta on ollut mitä parhainta. Toimitukset menivät paljon paremmin kuin osasin odottaa. Nostimet ovat todella tukevat, se näkyy jo päällepäin”, sanoo Pasi Hiltunen, teknisen huollon käyttöpäällikkö.

Nauti artikkelista pdf-muodossa täällä >>

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Hyväksyt käyttöehtomme jatkaessasi sivuston käyttöä.

Lue lisää