Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

Tiedot

20. lokakuuta 2013

HUS hankkii leikkaussalien kuvansiirtojärjestelmän Merivaaralta

HUS hankkii leikkaussalien kuvansiirtojärjestelmän Merivaaralta

Lahtelainen Merivaara Oy ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (HUS) ovat tehneet sopimuksen koskien leikkaussalien uusia kuvansiirtojärjestelmiä ja niiden ylläpitoa. Kyseessä on puitesopimus, jonka perusteella HUS voi tehdä tilauksia tarpeidensa mukaan. Ensimmäinen kohde on Helsingin Yliopistolliseen Keskussairaalaan (HYKS) kuuluva Meilahden tornisairaala, jonka hybridisaliin järjestelmä asennetaan jo tämän vuoden aikana – marraskuussa laiteasennukset ja joulukuussa sisäänajo. Muihin Meilahden tornisairaalaan leikkaussaleihin järjestelmä asennetaan vaiheittain vuosien 2014 ja 2015 aikana.

Merivaaran OpenOR on avoimeen arkkitehtuuriin perustuva hallintajärjestelmä, joka voidaan rakentaa leikkaussaliyksikön tarpeiden mukaan. Järjestelmä on mahdollista integroida sairaalan käytössä oleviin laitteisiin ja muihin tietojärjestelmiin. Sen avulla leikkaustiimi voi esimerkiksi helposti hallita, editoida ja taltioida kuva- ja videomateriaalia useista eri lähteistä kosketusnäytön kautta sekä suorittaa etäkonsultaatioita ja -opetusta reaaliajassa. Suomessa kehitetty OpenOR on osa Merivaaran INTEGRA-palvelukokonaisuutta.

HUSin tarjouskilpailussa Merivaaran ratkaisun todettiin vastaavan sairaanhoitopiirin asettamia vaatimuksia ja lisäksi se oli kokonaistaloudellisesti edullisin vaihtoehto. Ennen tarjouksen hyväksymistä suoritetussa kliinisessä testissä todettiin, että kuvansiirtojärjestelmän läpi välitetyssä videokuvassa ei ollut lainkaan viivettä tai laatueroa verrattuna tähystyslaitteiston oman näytön videokuvaan.

Tähän liittyvät tuotteet

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Hyväksyt käyttöehtomme jatkaessasi sivuston käyttöä.

Lue lisää