Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

Tiedot

26. elokuuta 2013

Merivaara toimittaa leikkauspöydät uuteen kirurgian koulutuskeskukseen Tampereella

Merivaara Oy toimittaa leikkauspöydät uuteen kirurgian koulutuskeskukseen, joka avataan Tampereen yliopistollisen sairaalan (TAYS) alueelle tänä syksynä. Uudenlaisia opetusmetodeja tarjoava koulutuskeskus tulee palvelemaan sekä yliopiston lääketieteen opetusta että kirurgien ja muun hoitohenkilökunnan jatkokoulutusta. Se tuo terveydenhuollon ammattilaisille ainutlaatuisen mahdollisuuden harjoitella leikkaustoimintaa todellisuutta vastaavissa olosuhteissa.

Koulutuskeskuksen tärkein tavoite on potilas- ja tuoteturvallisuuden lisääminen kliinisessä työssä. Lääketieteen ja teknologian kehittyessä myös täydennyskoulutuksen merkitys korostuu. Simuloidussa leikkaussaliharjoittelussa opetellaan laaja-alaisesti eri asioita kuten implanttien käyttöä ja kuvantamismenetelmiä. Keskeisenä elementtinä on vainajien käyttö käytännön harjoituksissa.

Tilat on rakennettu vastaamaan todellista leikkaussaliympäristöä. Merivaara toimittaa koulutuskeskukseen kahdeksan leikkauspöytää lisävarusteineen.

”Harjoittelu optimaalisilla potilasasennoilla on tärkeä osa koulutusta ja siksi leikkauspöytien täytyy taipua monen erikoisalan toimenpiteisiin. Merivaaran monipuoliset pöydät soveltuvat hyvin tähän tarkoitukseen,” kertoo ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri ja koulutuskeskuksen projektipäällikkö Petri Sillanpää.  

Yritysyhteistyö auttaa myös edistämään potilas- ja tuoteturvallisuutta. Leikkauspöydät ovat Merivaaran itse kehittämiä ja valmistamia.

”Positiivista on myös se, että Merivaara kehittää aktiivisesti tuotteitaan. Yhteistyön kautta voidaan entistä paremmin antaa palautetta ja siten vaikuttaa tuotteiden turvallisuuteen.”  

Koulutustoiminta alkaa lokakuussa. Koulutuskeskuksen taustalla ovat Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, FinnMedi Oy, Tampereen yliopiston lääketieteen yksikkö, Tekonivelsairaala Coxa Oy sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Koulutuskeskuksen toimintaa tulee valvomaan Valvira. Valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan eettinen neuvottelukunta ETENE on myös ollut mukana suunnittelussa, sillä eettiset kysymykset ja vainajien kunnioittaminen ovat tärkeä osa koulutuskeskuksen toimintaa. Euroopan aluekehitysrahaston tuki on ollut merkittävää Koulutuskeskuksen toiminnan käynnistämisessä.

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Hyväksyt käyttöehtomme jatkaessasi sivuston käyttöä.

Lue lisää