Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

Tiedot

27. tammikuuta 2014

Merivaaran OpenOR parantaa Mehiläisen Töölön leikkausyksikön toimintaa

Merivaara OpenOR™ saliohjausjärjestelmä nostaa juuri peruskorjatun Mehiläisen Töölön sairaalan leikkaussalien käytettävyyden huipputasolle.

Mehiläinen-konserni on arvostettu ja monipuolinen terveyspalvelujen tuottaja Suomessa. Mehiläisen Töölön sairaala on Suomen suurimpia yksityisiä leikkausyksiköitä, ja sen peruskorjauksen yhteydessä haluttiin erityisesti kehittää leikkaussalien hyvää käytettävyyttä ja toiminnan dokumentointia. Saleihin valittiin Merivaaran järjestelmä, joka on jopa ylittänyt odotukset.

– Tavoitteemme oli nostaa hoidon tasoa erityisesti leikkaus- ja potilaskuvadokumentoinnin osalta. Diagnostisten kuvien hyvä näkyminen leikkauksen aikana ja leikkauslöydösten käytössä olo heti leikkauksen jälkeen on tärkeää sekä kirurgille että potilaalle. Kuviin palataan usein myös kontrollikäyntien yhteydessä. Silloin on tärkeää, että kuvat ovat omassa PACS-järjestelmässämme potilaiden muiden tietojen yhteydessä, ja käytettävissä kaikissa vastaanottopisteissämme kautta maan. Otettuamme OpenOR:n käyttöön, tämä on toiminut erittäin hyvin. On suorastaan hankala kuvitella, miten enää voisimme tehdä työtä ilman tätä mahdollisuutta, sairaalan ortopedian ja traumatologian ylilääkäri Jari Salo kertoo.

Edelläkävijä valitsee parhaat yhteistyökumppanit

Töölön Mehiläinen on monessa suhteessa edelläkävijä Suomessa. Sen palveluajatukseen ovat jo yli sata vuotta kuuluneet luottamus, turvallisuus ja välittäminen. Huipputason erityisosaaminen ortopedian alalla erityisesti rustodiagnostiikassa, tapaturmakirurgiassa  ja vaativassa jalkakirurgiassa sekä sydän- ja laskimokirurgiassa edellyttää samaa korkeaa tasoa myös käytettäviltä laitteilta ja teknologialta. Tätä tukee pitkäaikainen yhteistyö suomalaisten terveysteknologian asiantuntijoiden, kuten Merivaaran kanssa.

Merivaara lähti päivittämään Mehiläisen leikkaussaleja sairaalan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. OpenOR haluttiin asentaa leikkaussaleihin niin, ettei salien leikkaustoiminnassa tulisi katkoksia.

– Tämän teki mahdolliseksi tiivis yhteistyö asiakkaan kanssa. Integraatio Mehiläisen olemassa oleviin järjestelmiin rakennettiin ja testattiin salien ulkopuolella yhdessä Mehiläisen kuvantamis- ja IT-osaston kanssa, ja salien vapautuessa järjestelmä siirrettiin lopulliseen kohteeseen sali kerrallaan, laitteiston asennuksista vastannut Merivaaran sähköinsinööri Esko Hyvärinen kertoo.

Käytännössä kunkin salin ohjausjärjestelmän asennus kesti lopulta vain päivän.

– Voidaan kyllä sanoa, että se on suoritus, joka hakee vertaistaan, Hyvärinen toteaa. 

Käyttäjien toiveista helppokäyttöinen hallintajärjestelmä

Merivaaran integroitu leikkaussalijärjestelmä on kehitetty yhteistyössä lääkäreiden, hoitajien ja muiden hoitoalan asiantuntijoiden kanssa. Keskeisinä tavoitteina ovat olleet helppokäyttöisyys sekä avoin arkkitehtuuri, jonka ansiosta hallintajärjestelmä voidaan liittää minkä tahansa valmistajan tuotteisiin ja jo olemassa oleviin laitteistoihin. OpenOR:n avulla leikkaustiimi voi hallita, editoida ja taltioida kuva- ja videomateriaalia useista eri lähteistä sekä suorittaa etäkonsultaatioita ja -opetusta reaaliajassa. Lisäksi järjestelmä tarjoaa hyviä työkaluja potilasturvallisuuden parantamiseen, mm. dynaamisen leikkaustiimin tarkistuslistan avulla. Yksinkertainen käyttöliittymä on saatavilla mm. suomen, ruotsin, englannin ja venäjän kielellä.

Tähän liittyvät tuotteet

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Hyväksyt käyttöehtomme jatkaessasi sivuston käyttöä.

Lue lisää