Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

Tiedot

07. tammikuuta 2015

Suomalainen leikkaussaliratkaisu kansainvälisille markkinoille

Halton, Hermetel ja Merivaara yhdistivät voimansa ja rakentavat turvallisemman sekä helpommin hallittavan leikkaussaliratkaisun.

Puhdastilojen toteuttamiseen erikoistunut Hermetel Oy, leikkaussalikalusteita ja -ohjausjärjestelmiä toimittava Merivaara Oy ja sisäilmajärjestelmien valmistaja Halton Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jonka tavoitteena on tuoda markkinoille uudenlainen leikkaussaliratkaisu. Vuoden 2015 aikana lanseerattavalle järjestelmälle kehitetään oma tuotenimi ja sillä tähdätään vahvasti myös kansainvälisille markkinoille.

”Yhteistyöhön ryhtyy kolme oman alansa huippuosaajaa, jotka toimittavat tuotteita ja palveluja leikkaussaliympäristöön. Hanke on poikkeuksellisen kiinnostava myös kansainvälisesti. Yhdessä pystymme parhaaseen lopputulokseen ja käynnistämään tuotteen viennin ulkomaille”, hanketta vetävä projektipäällikkö Mikael Sokolnicki kertoo.

Markkinoilla on tarvetta integroidulle leikkaussaliratkaisulle

Alustavien tutkimusten mukaan Euroopassa investoidaan terveydenhuollon tiloihin 50 miljardia euroa seuraavien 6–7 vuoden aikana. Euroopassa on yli 100 000 aktiivikäytössä olevaa leikkaussalitilaa, joista noin 10 % saneerataan vuosittain. Leikkaussalisaneerauksen keskimääräinen arvo on 500 000 euroa, joten vuosittainen markkinapotentiaali Euroopassa on 5 miljardia euroa.

”Tilaajat jakavat leikkaussalitoimituksen tällä hetkellä lähes aina useampaan aliurakkaan. Asiakkaat ovat kiinnostuneita kokonaisratkaisusta, sillä yksittäiset järjestelmät ovat lisääntyneet ja monimutkaistuneet. Nyt on oikea hetki tulla mukaan näille markkinoille, vallata markkinaosuuksia ja vahvistaa Suomen asemaa kansainvälisillä terveysteknologiamarkkinoilla”, projektia vetävä Sokolnicki uskoo.

Integroitu leikkaussalin kokonaisratkaisu on kustannustehokkaampi toimittaa sekä asentaa ja on muihin ratkaisuihin verrattuna helpommin hallittavissa. Eri valmistajien tuotteiden yhteensopivuus on testattu ja todennettu jo etukäteen. Leikkaussalin toimintoja, esimerkiksi ilmastointia, ohjataan käytön mukaan, jolloin energiankulutus on pienempää nykyjärjestelmiin verrattuna.

”Suunnittelussa keskeistä on ihmisten hyvinvointi. Haluamme rakentaa hygieenisemmän, turvallisemman ja helppokäyttöisemmän ympäristön sekä työntekijöille että potilaille”, toteaa Hermetelin tuoteryhmäjohtaja Juha Ritala.

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Hyväksyt käyttöehtomme jatkaessasi sivuston käyttöä.

Lue lisää