Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

Tiedot

19. syyskuuta 2012

Työministeri Lauri Ihalainen vieraili Merivaarassa

Merivaara Oy panostaa työllistämiseen yhteistyössä oppilaitosten kanssa

Terveysteknologia-alalla on voimakkaasti kasvavat markkinat. Sairaalakalusteita valmistavalla ja edistyksellisiä ratkaisuja tarjoavalla, Lahdessa sijaitsevalla Merivaaralla on hyvät kasvuedellytykset näillä markkinoilla. Yrityksen uudet leikkaussaliratkaisut edustavat markkinoiden kärkeä. Kasvutavoitteisiin pääsemiseksi Merivaara tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia ja yritys tekee siksi läheistä yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Syyskuun 19. päivän Lahden vierailunsa aikana työministeri Lauri Ihalainen vieraili myös Merivaarassa, jossa hän tutustui yrityksen työllistämistä edistävään toimintaan.

Merivaaralla on hyviä kokemuksia yhteistyöstä Lahden alueen oppilaitosten kanssa. Pelkästään viimeisen vuoden aikana yrityksessä on ollut lukuisia työharjoittelijoita sekä Koulutuskeskus Salpauksesta että Lahden ammattikorkeakoulusta (LAMK). Harjoittelupaikkoja on löytynyt niin tuotekehityksestä ja markkinoinnista kuin osto-organisaatiosta ja tuotannostakin. Osalle on pystytty tarjoamaan työtä myös harjoittelujakson jälkeen. 

Yrityksessä on parhaillaan käynnissä RekryKoulutus, jonka kautta haetaan uusia osaavia työntekijöitä kokoonpanotyöhön Lahden tehtaalle. RekryKoulutuksen toteutuksesta vastaavat yhteistyössä Merivaara Oy, Koulutuskeskus Salpaus ja Päijät-Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto. Kesällä alkaneeseen ohjelmaan otettiin mukaan 35 henkilöä ja tavoitteena on palkata vähintään puolet heistä vakituisiin ja määräaikaisiin työsuhteisiin koulutuksen päätyttyä.

Yhtenä tärkeänä yhteistyömuotona oppilaitosten kanssa Merivaara näkee koulutussuunnittelun. Kansainvälisesti toimivana, kasvuhakuisena yrityksenä Merivaara tarvitsee jatkuvasti kansainvälisen liiketoiminnan, tuotekehityksen ja tuotannon osaajia. 

”Koulutussuunnittelussa olisi tärkeää ottaa huomioon yritysten todelliset tarpeet. Yritykset pystyvät kertomaan, mitä osaamista tarvitaan ja oppilaitokset voivat siten paremmin tarjota oikeanlaista koulutusta. Näin vastavalmistuneillakin on hyvä mahdollisuus päästä nopeasti koulutusta vastaaviin töihin”, Merivaaran toimitusjohtaja Vesa Vihavainen kertoo.  

Lisäksi Merivaara tekee läheistä yhteistyötä sekä Tekesin että Hämeen ELY-keskuksen kanssa.

”Olemme mukana Tekesin Kasvuväylä-ohjelmassa, jonka tarkoituksena on tukea erityisesti pk-yritysten kansainvälistymistä ja kilpailukyvyn parantamista. Hyödynnämme myös ELY-keskuksen tarjoamia palveluita ja olemme saaneet erittäin hyviä ja arvokkaita neuvoja heidän asiantuntijoiltaan. Molemmat organisaatiot ovat aktiivisesti auttaneet meitä löytämään ratkaisuja suunnitelmiemme toteuttamiseksi. Tätä yhdessä tekemisen meininkiä Suomi ja Merivaaran kaltaiset yritykset tarvitsevat”, Vesa toteaa.

Työministeri Lauri Ihalainen vieraili yhdessä Hämeen ELY-keskuksen ja TE-keskuksen johdon kanssa Merivaaralla keskiviikkona 19.9.2012.  

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Hyväksyt käyttöehtomme jatkaessasi sivuston käyttöä.

Lue lisää