Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

0
Tiedot

29. kesäkuuta 2017

Muotoilu on avain parempaan työympäristöön ja potilasturvallisuuteen

Teollisessa muotoilussa ei ole kyse pelkästään estetiikasta. Sillä voidaan ratkaista todellisia ongelmia, kuten Q-Flow -leikkausvalaisimella on tehty.

Suomella on pitkäikäinen muotoiluperintö. Mestarit, kuten Alvar Aalto ja Maija Isola loivat suunnan nykypäivän suomalaisille suunnittelijoille, jotka ovat enemmän kuin kyvykkäitä kilpailemaan globaaleilla markkinoilla. Kuitenkin nykypäivän muotoilu on hyvin erilaista kuin 1950- ja 60-luvuilla.

“Suomalainen muotoilu ei kosketa pelkästään konkreettisia tuotteita. Se sisältää myös palvelua ja kokemusta”, kertoo Merivaaran Q-Flow -leikkausvalaisimen muotoilun takana oleva luova johtaja Pekka Kumpula Seos Design:sta.

Hyvän kokemuksen suunnittelu

Q-Flow –leikkausvalaisimen luonut suomalainen tiimi on voittanut niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin muotoilukilpailuja, kuten Fennia Prize Grand Prix’n ja Red Dot’n.

”Vaikka olemmekin erittäin ylpeitä näistä tunnustuksista, suunnittelimme Q-Flow’n nimenomaan käyttäjiä ja potilaita varten,” kertoo Merivaara Oy:n tuotekehitysjohtaja Jyrki Nieminen. “Suomalainen design on erittäin käytännöllistä. Suunnittelussa emme käytä mitään ylimääräistä, vaan pelkistämme tuotteen ainoastaan tarpeelliseen. Näin teimme myös Q-Flow’n kanssa.”

Nieminen jatkaa: ”Q-Flow on helposti lähestyttävä, koska leikkaussalihenkilökunta ei halua huolehtia monimutkaisista laitteista. Leikkausvalaisin suunniteltiinkin erittäin helppokäyttöiseksi.”

Q-Flow toistaa punaisen ja ihon sävyjä erinomaisesti, sekä antaa koko värispektrille lähes täydellisen värintoiston. Lisäksi siinä on dynaaminen varjokompensaatio, joka poistaa varjot valokentästä. Nämä kaikki on suunniteltu parantamaan hoitajien ja kirurgien työympäristöä, jotta he voivat keskittyä omaan työhönsä – ja potilaaseen.

Muotoilulla parempaa potilasturvallisuutta

Silmiinpistävin Q-Flow’n muotoiluominaisuus on se, kuinka leikkausvalaisin parantaa potilasturvallisuutta. “Muotoilussa on keskitytty ihmiseen - syyhyn, jota varten kaikki alun perin ovat leikkaussalissa,” Kumpula jatkaa.

Sairaalainfektiot ovat suuri maailmanlaajuinen ongelma. Perinteiset leikkausvalaisimet voivat muodostaa ilmaan turbulenssia, mikä tuo mikrobeja leikkausalueelle. Q-Flow’n muotoilu pienentää ilman turbulenssiastetta ja optimoi leikkausalueen ilmavirtausta. Jos haluat nähdä, kuinka tämä oikeasti toimii, katso savutestivideomme.

“Minulla oli monta vuotta sitten visio Q-Flow’n tapaisesta valaisimesta”, Nieminen kertoo. ”Kun viimein pääsimme toteuttamaan sitä, olin todella innoissani. Koko tiimi oli täynnä positiivista energiaa. Nyt kun saamme kuulla hyvää palautetta myös hoitajilta ja lääkäreiltä, huomaan, että muotoilulla ei ole parannettu ainoastaan potilasturvallisuutta vaan myös terveydenhuollon ammattilaisten elämää.”

Jos haluat kuulla lisää siitä, kuinka Q-Flow –leikkausvalaisin voi parantaa juuri sinun työympäristöäsi ja potilaidesi turvallisuutta, ota meihin yhteyttä.

Lisätietoa antaa:

  • Jyrki Nieminen, tuotekehitysjohtaja, Merivaara Oy
  • Puh. +358 40 843 9755
  • Sähköposti: etunimi.sukunimi@merivaara.com