Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

Yrityksen historia

Kaikki alkoi vuonna 1901

Viime vuosisadan alussa kaksi seppää alkoi valmistaa rautasänkyjä kivisessä vajassa Josafatin kalliolla Helsingissä. Marraskuun 8. päivänä vuonna 1901 merkittiin kaupparekisteriin uusi toiminimi, Helsingin Uusi Rautasänkytehdas, Polsa & Sjöstedt, joka myöhemmin vaihtoi nimensä Merivaaraksi toisen perustajan Juho Merivaaran (ent. Sjöstedt) mukaan.

Aluksi pajassa valmistettiin rautasänkyjä. Koska työn jälki oli laadukasta, asiakaspiiri kasvoi niin, että ennen pitkää tehdasta laajennettiin. Sairaalakalusteiden tuotanto alkoi vuonna 1910 ensimmäisten leikkauspöytien valmistumisen myötä.

Alkuvuosina koristeellisten rautasänkyjen lisäksi valmistettiin muitakin tuotteita, kuten kassakaappeja, maanviljelyskoneita, jääkaappeja ja pula-aikana myös Aimo-merkkisiä puukaasuttimia. 1930-luvulla Merivaara oli myös merkittävä funkkiskalusteiden toimittaja julkisiin tiloihin ja yksityiskoteihin.

Rautasängyistä moderneihin leikkauspöytiin

Merivaaran perustajan, Juho Merivaaran, kuoltua vuonna 1938 yrityksen omistuspohjan laajentaminen tuli ajankohtaiseksi. Silloinen johtava lääkintälaitteiden valmistaja Instrumentarium hankki aluksi Merivaaran osake-enemmistön ja kymmenen vuotta myöhemmin koko yhtiön. Uuden omistajan johdolla Merivaara jatkoi kehittymistään nykyiseen asemaansa Suomen johtavaksi sairaalakalusteiden valmistajaksi noudattaen koko ajan lääkinnällisille laitteille asetettuja tiukkoja laatuvaatimuksia.

Nykyaikaisessa hoitokalusteessa yhdistyvät korkea tekninen laatu ja edistyksellinen muotoilu sekä hoitotyötä helpottavat ja potilasmukavuutta lisäävät ominaisuudet. Kalusteen on myös oltava taloudellinen käytössä. Merivaaran tuotteet suunnitellaan tiiviissä vuorovaikutuksessa hoitoalan ammattilaisten kanssa. Hyvä työergonomia ja potilasturvallisuus ovat Merivaaran tuotesuunnittelun kulmakiviä.

Merivaaran tuotteet ovat suomalaista osaamista parhaimmillaan. Jo vuodesta 1901 jatkunut toiminta on takuuna toimivista ja turvallisista tuotteista. Uusia tuotteita kehitetään Pohjoismaiden markkinajohtajan asiantuntemuksella. Tuotanto pohjautuu nykyaikaiseen valmistustekniikkaan ja tuotannonohjausjärjestelmiin. Näin varmistamme, että kaikki tuotteemme täyttävät terveydenhuollon korkeat hygienia-, turvallisuus- ja kestävyysvaatimukset.

Mukana hoitotyön kehityksessä

Merivaara on osaltaan edistänyt suomalaisen hoitotyön ja terveydenhuollon kehitystä jo yli vuosisadan ajan. Pitkän uran salaisuutena on ollut yrityksemme kyky sopeutua aikojen ja olosuhteiden muutoksiin. Jos on lääketieteen kehitys ollut huimaa sadan vuoden aikana, ovat myös sairaalalaitteisiin ja -kalusteisiin kohdistuvat vaatimukset lisääntyneet samassa tahdissa.

Tekniikan kehittymisen myötä hoitotyö tehostuu, potilasvirrat nopeutuvat ja potilasturvallisuus paranee entisestään. Televiestintä antaa mahdollisuuden myös etätyönä tehtävään hoitotyöhön. Uuden tekniikan avulla Merivaara pystyy tarjoamaan huippumoderneja ratkaisuja esimerkiksi leikkaussalin toimintojen integroimiseksi saumattomaksi kokonaisuudeksi.

Merivaara jatkaa viitoittamallaan tiellä kehityksen kärjessä myös tulevaisuudessa. Aktiivinen tuotekehitys ja asiakaskeskeinen toiminta ovat avainasemassa jatkossakin, kun Merivaara kehittää alan toimintaa parantavia ratkaisuja.

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Hyväksyt käyttöehtomme jatkaessasi sivuston käyttöä.

Lue lisää